Eddigi konyhai pályafutásom alatt soha nem főztem még paprikás krumplit, pedig szeretem az egyszerű életeket, amikhez nem kell túl sok hozzávaló. Volt egy szál száraz (leginkább összeszáradt) kolbász a hűtőben, és gondoltam ideje elkészítenem életem első változatát.
Kép most nincs, mindenkinek a saját fantáziájára bízom, hogy elképzelje a krumpli darabok között megbújó csicseriborsókat és kolbász karikákat, vagy inkább főzzétek meg!
Nem használtam el a teljes üveg csicseriborsót, másnap levest főztem belőle. Klassz lett.
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
kb. 0,8-1 kg krumpli
1 szál kolbász
2 pár virsli
3 ek (házi) lecsó
5 ek csicseriborsó (konzerv) – lehet több is
2 tk pirospaprika
1 tk majoranna
só, bors
olaj
A hagymát felaprítottam és olajon üvegesre pároltam, majd rászórtam a pirospaprikát, kevertem rajta egyet, aztán rádobtam a krumplit és hozzákanalaztam a lecsót. Öntöttem alá annyi vizet, hogy a krumplit félig ellepje. Sóztam, borsoztam és beleszórtam a majorannát.
1 nagy fej hagyma
kb. 0,8-1 kg krumpli
1 szál kolbász
2 pár virsli
3 ek (házi) lecsó
5 ek csicseriborsó (konzerv) – lehet több is
2 tk pirospaprika
1 tk majoranna
só, bors
olaj
A hagymát felaprítottam és olajon üvegesre pároltam, majd rászórtam a pirospaprikát, kevertem rajta egyet, aztán rádobtam a krumplit és hozzákanalaztam a lecsót. Öntöttem alá annyi vizet, hogy a krumplit félig ellepje. Sóztam, borsoztam és beleszórtam a majorannát.
Amikor a krumpli félig megpuhult, beledobtam a felkarikázott kolbászt. Az ujjnyi vastagra vágott virsli darabokat és a csicseriborsót akkor tettem bele, amikor már majdnem készre főtt a paprikáskrumpli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése