Múltkorijában azonban Vrábel Krisztinánál ráakadtam a tökéletes megoldásra. Meg kell sütni sütőben, ugyanúgy, mint ahogy a fasírtot is szoktam. Ő még kevert a zsemlemorzsába egy kis kakukkfüvet és citromhéjat is, amitől az egyébként eléggé unalmas rántott csirke már nem is olyan unalmas.
A csirkecombok megvoltak, irány a konyha! De a zsemlemorzsás dobozom üres volt. Mivel a vágy már megvolt a kakukkfüves rántott csirkére, nem adtam fel, kerestem egy alternatív megoldást: kukoricapehelybe forgattam a csirkecombokat. Természetesen most se maradt el a friss kakukkfű és a reszelt citromhéj sem. Annyira jól nézett ki, hogy este 11-kor nem bírtam megállni, hogy meg ne kóstoljam a végeredményt . A hús tökéletesen omlós és szaftos volt. Köretnek egy kis bulgurt csináltam hozzá aprított petrezselyemmel, újhagymával és fekete olajbogyóval (egy-két evőkanál kis sűrített paradicsomot is kevertem hozzá)
Kukoricapelyhes csirkecombok
csirkecomb
kukoricapehely
kakukkfű
reszelt citromhéj
tojás
liszt
só
A csirkecombokat besóztam és kicsit állni hagytam őket. A kukoricapelyhet összetörtem, belekevertem a friss kakukkfüvet és a reszelt citromhéjat. Hagyományos módon bepaníroztam a combokat (a kukoricapelyhet jól rányomkodtam), tepsibe tettem, meglocsoltam egy-két kanál olajjal és már mehetett is a 210 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40-45 perc alatt sültek meg a combok (azért néha kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek), és félidőben megfordítottam őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése