

Az aprótalpúaknak még csak korlátozott mennyiségben adtam nyers tojást, elsősorban akkor fordul elő, amikor ott lábatlankodnak körülöttem a konyhában és majd megvesznek azért, hogy kikanalazzák a nyers süteménytésztás keverőtálat vagy lenyalják a fakanalat.
Szerintem az ötlet jó volt, bár Férj szerint az eredeti tiramsum utánozhatatlanul finom és ez a karamellás változat inkább csak ezüstérmes.
Babapiskótához:
5 tojás
10 dkg cukor
13 dkg liszt
Áztatáshoz:
kb. 2 dl tej
rumaroma
Krémhez:
5 dl tejszín
16 dkg mascarpone (mert ennyi volt otthon)
7 dkg krémsajt (mert ennyi volt otthon)
10 dkg dulce de leche
1 cs. zselatin fix
3 tk. porcukor
tetejére cukrozatlan kakaó vagy fahéj

A hozzávalókból babapiskótát sütöttem: a cukor felével kemény habbá vertem a tojások fehérjét, a cukor másik felével a tojások sárgáját habosítottam ki. A két tojáskeveréket összeforgattam, majd óvatosan belekevertem a lisztet is. Habzsákból babapiskótákat nyomtam sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Kb. 20-25 db lett belőle.
A tejszínt kemény habbá vertem 2 tk. porcukorral és a zselatin fixszel. A mascarponét, a krémsajtot és a dulce de lechét habverővel krémesre kevertem, majd a tejszín felével összeforgattam. A maradék tejszínbe belekevertem még egy tk. porcukrot.
A babapiskótákat beáztattam rumaromás tejben és leraktam belőlük egy sort egy üvegtálba. Rákanalaztam a dulce de lechés krém felét, jöhetett egy újabb sor beáztatott piskóta, majd újabb krém. A tetejére rákentem a porcukros tejszínt, majd a felét megszórtam kakaóporral, a másik felét pedig fahéjjal (mind a kettő passzolt hozzá).

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése