
A Kismama magazin egy régi számában találtam a tejbegríz kicsit munkásabb/elegánsabb(?) változatát, tetszett, mert a rizsfelfújtra hajazott, ami már bejött, és jól jött valami újdonság, ami könnyen eladható a Mazsoláknak valami tartalmas leves után.
Ha előkapjuk a fiókban megbúvó kiszúró formáinkat, amiket jövő karácsonyig jól eltettünk, kis ráfordítással még eladhatóbbá tehetjük az ebédet (legalábbis a gyerekeknek…az más kérdés, hogy mit szól(na) a Férjünk egy süni alakú valamihez): formázhatunk szívet, csillagot, fenyőfát, mókust, amink csak van.
A búzadarából és a tejből tejbegrízt főztem. Az elkészült tejbegrízt langyosra hűtöttem. A tojások sárgáját a cukorral és a sóval habosra kevertem, a tojásfehérjét kemény habbá vertem.
A cukros tojássárgához hozzáadtam a túrót és a kihűlt tejbegrízt, majd a tojásfehérjét is óvatosan beleforgattam. Kivajaztam egy sütőtálat és belesimítottam a masszát.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Kínálhatjuk gyümölcsöntettel, csokiszósszal, lekvárral, ami jól esik.
A cukros tojássárgához hozzáadtam a túrót és a kihűlt tejbegrízt, majd a tojásfehérjét is óvatosan beleforgattam. Kivajaztam egy sütőtálat és belesimítottam a masszát.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Kínálhatjuk gyümölcsöntettel, csokiszósszal, lekvárral, ami jól esik.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése