Az utóbbi időben dugig van a hűtőnk gyümölccsel: meggy, sárgabarack, őszibarack, ringlószilva, szeder. Piacozom is, kapok is innen-onnan. Egy részéből kiélem befőzési vágyaimat (igen lelkes vagyok, üvegben vannak már a málna és szeder alapúak, a hétvégén pedig üvegbe zártam a sárgabarack alapúakat is, és nagyon jó volt kísérletezgetni, még ha ki is purcantam), másik részét vagy nyersen esszük meg vagy sütiben kötnek ki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjda0R7C5ZVsrf8F60uQUoRuHBuOulR_8HMvtcijlgjkICGVkW2nRCWrUZw3Sjdy7f6U5x3QnWMsfXcCquy2l0W8p9IYWdLo1yfk7Hq9Nb37g3M6zAq-CBk1c6MhtPhTFvc0IZIdJMnyaae/s320/DS1_4243.jpg)
Be kell, hogy valljam, annyira belelendültem pénteken a sütésbe, hogy a túrós után egy élesztős meggyes is kikerült a kezeim alól, ami egyébként Gabojszától lestem el annyi változtatással,hogy szilva helyett meggy került bele, fele részben réteslisztet használtam és a tojásokat lusta voltam szétválasztani, ment bele mind a kettő egészben.
Mind a kettő pikkpakk elfogyott, sőt a túrósnál nagyon kellet igyekeznem, hogy le tudjam fotózni.
10 dkg vaj
10 dkg barnacukor
3 tojás
25 dkg túró
10 dkg natúr joghurt
10 dkg rétesliszt
2 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
meggy
A tojások fehérjét kemény habbá vertem. A puha vajat kikevertem a barnacukorral, majd egyesével hozzákevertem a tojássárgákat. Ehhez jött a túró, majd a sütőporral elkevert liszt és a reszelt citromhéj. Legvégén óvatosan hozzákevertem a tojások kemény habját. Vajjal kikent és kilisztezett 26 cm-es piteformába beleöntöttem a masszát és rászórtam a magozott meggyet. 160 fokon (légkeveréses) készre sütöttem (a teteje aranybarnára sült, és a tűpróbánál nem ragadt rá tészta).
10 dkg barnacukor
3 tojás
25 dkg túró
10 dkg natúr joghurt
10 dkg rétesliszt
2 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
meggy
A tojások fehérjét kemény habbá vertem. A puha vajat kikevertem a barnacukorral, majd egyesével hozzákevertem a tojássárgákat. Ehhez jött a túró, majd a sütőporral elkevert liszt és a reszelt citromhéj. Legvégén óvatosan hozzákevertem a tojások kemény habját. Vajjal kikent és kilisztezett 26 cm-es piteformába beleöntöttem a masszát és rászórtam a magozott meggyet. 160 fokon (légkeveréses) készre sütöttem (a teteje aranybarnára sült, és a tűpróbánál nem ragadt rá tészta).
És így sikerült az élesztős meggyes:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése