
Most a második próbálkozásom receptjét írom le, ami szerintem jobban is sikerült és el is tér az eredeti recepttől (bár nem akartam, de a vaníliaaromát kihagytam – feledékenységből - 1/2 tk kellett volna bele). A korongokat lekvárral ettük meg vacsora után, és perceken belül se híre, se hamva nem volt a sütinek.
2 tojásfehérje
2 dkg finomliszt
2 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 dkg cukor
6 dkg vaj
csipetnyi só
A vajat kikevertem a cukorral, hozzászórtam a lisztet és a sót, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsire egy evőkanállal kiadagoltam a tésztát (legalább 2 ujjnyi távolságot hagyva a halmok között, mert a tészta elfolyik sütés közben), kicsit ellapítottam a kanál hátával és kb. 8-10 perc alatt készre sütöttem 180 fokos légkeveréses sütőben.
<>
2 dkg finomliszt
2 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 dkg cukor
6 dkg vaj
csipetnyi só
A vajat kikevertem a cukorral, hozzászórtam a lisztet és a sót, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsire egy evőkanállal kiadagoltam a tésztát (legalább 2 ujjnyi távolságot hagyva a halmok között, mert a tészta elfolyik sütés közben), kicsit ellapítottam a kanál hátával és kb. 8-10 perc alatt készre sütöttem 180 fokos légkeveréses sütőben.
<>
Hány tojásfehérje is kell bele?
VálaszTörlésBocs, tiszta bamba voltam, pont a lényeget nem írtam le :) ehhez a mennyiséghez 2 fehérje kell.
VálaszTörlés